FEMEIE DIN CHINA, DEPISTATĂ LA MUNCĂ ILEGALĂ ÎN ODORHEIU SECUIESC

Română

Poliţiştii de imigrări din Harghita au depistat, în urma controlului efectuat la o societate comercială, o femeie de 42 de ani din China, care desfăşura activităţi lucrative fără a deţine aviz de angajare. Reprezentanţii societăţii au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

Activitatea de prevenire și combatere a muncii nedeclarate a cetățenilor străini  reprezintă o prioritate a Inspectoratului General pentru Imigrări, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislației în domeniul migrației.

Astfel, la data de 11 ianuarie a.c., poliţiştii Biroului pentru Imigrări al judeţului Harghita au efectuat o acțiune, pe linia  prevenirii şi combaterii șederi și muncii ilegale a străinilor, pe raza de competență.

În cadrul activităților întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat o femeie de 42 de ani, din China, care desfăşura activităţi lucrative, fără forme legale, la o societatea comercială cu obiect de activitate comerț cu amănuntul, situată pe raza municipiului Odorheiu Secuiesc.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că femeia avea încheiat un contract individual de muncă, însă reprezentanții societății nu au obținut în prealabil avizul de angajare.

Tototată, s-a stabilit că străina este posesoare a unui permis de ședere temporară, în calitate de membru de familie a unui cetățean străin.

Ca urma a celor constatate, polițiștii de imigrări au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei, reprezentanților societății comerciale, în conformitate cu prevederile OUG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României și pentru modificarea și completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România. 

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii și muncii  ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în doemniul migrației la telefon 0266/310936 sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI HARGHITA

 

An: 
2018
Luna: 
01
DisplayDate: 
12 Ianuarie 2018
Zi: 
12