CETĂŢENI STRĂINI, DEPISTAŢI CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN BRAŞOV

Română

       Poliţiştii de imigrări din Braşov au depistat patru cetăţeni străini, din Turcia, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de şedere temporară. Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească ţara în termen de 15 zile şi, totodată, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 400 de lei fiecare.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Braşov au efectuat, la data de 11 ianuarie a.c., o acţiune  cu forţe proprii pe linia  prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat, cu şedere ilegală, pe raza municipiului Braşov, patru cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între de 2 şi 45 de ani, din Turcia.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că străinii au intrat legal pe teritoriul  României , în baza paşaportului şi a vizei de scurtă şedere în scop de vizită. După expirarea perioadei legale de şedere temporară, străinii nu au părăsit teritoriul României.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au luat măsura îndepărtării de pe teritoriul României, fiind emise pe numele străinilor decizii de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească teritoriul ţării în termen de 15 zile. De asemnea, aceştia au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 400 lei fiecare.

***

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Totodată, vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspectreferitor la aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România la nr. de telefon 0268407500 int.20356 şi tel./fax 0268324288.  sau vizitând site-ul www.igi.mai.gov.ro.

SERVICIUL DE IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BRAŞOV

 

 

An: 
2018
Luna: 
01
DisplayDate: 
12 Ianuarie 2018
Zi: 
12